Falafeliai su jogurtiniu padažu
50 g kapotų petražolių
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis maltų kmynų
Alyvuogių aliejaus
Miltai pagal poreikį
Druska, pipirai
Padažui
100 g graikiško jogurto
Sauja kapotų petražolių
1 skiltelė česnako
1 šaukštelis alyvuogių aliejaus
Druska pagardinimui
50 g kapotų petražolių
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis maltų kmynų
Alyvuogių aliejaus
Miltai pagal poreikį
Druska, pipirai
Padažui
100 g graikiško jogurto
Sauja kapotų petražolių
1 skiltelė česnako
1 šaukštelis alyvuogių aliejaus
Druska pagardinimui
- Žingsnis 1Falafelių ingredientus (išskyrus miltus) sutrinkite į vientisą masę.
- Žingsnis 2Gautą tešlą perkelkite į dubenį ir leiskite atvėsti šaldytuve.
- Žingsnis 3Tuo tarpu dubenyje sumaišykite jogurtą su išspaustu česnaku ir petražolėmis.
- Žingsnis 4Išimkite falafelių tešlą iš šaldytuvo ir apibarstykite miltais. Tuomet suformuokite mažus rutuliukus. Kepkite juos alyvuogių aliejuje iki auksinės spalvos.
- Žingsnis 5Sudėkite į lėkštę ir patiekite kartu su jogurtiniu padažu. Skanaus!
Avinžirniai indiškai
Brokolių sriuba
Maistinga trinta brokolių sriuba nustebins ne tik jus, bet ir draugus ar šeimos narius. Itin paprasta ir lengvai paruošiama sriuba ne tik soti, bet ir maistinga. Visus metus parduotuvėse randamos daržovės ir vos keli slapti ingredientai – skonių žaismas ir skirtingų produktų darna pakerės net pačius išrankiausius. Toliau dalinamės receptu ir naudingomis šefo įžvalgomis.
Traškios avinžirnių salotos
Sočios ir skanios avinžirnių salotos puikiai tinka tiek pietums ar vakarienei namuose, tiek iškylai su draugais. Į šias salotas galima dėti skirtingus ingredientus ir tokiu būdu įtikti net ir patiems išrankiausiems. Lengvai paruošiamas patiekalas pripildys organizmą maistingomis medžiagomis ir suteiks energijos ilgam laikui. Toliau dalinamės receptu ir naudingais šefo patarimais.